Интернет-библиотека NemaloKnig.com: читай-качай!

žordan Robert - книги автора

Творчество автора (žordan Robert) представлено в следующих жанрах: Фантастика, Фэнтези
Творчество автора (žordan Robert) представлено в следующих сериях книг: Točak vremena

 Название
 Серия
 Жанр
Bodež snova

Postoji svet svetlosti i senke, u kojem dobro i zlo vode večni rat. To je svet Točka vremena - najveće epopeje epske fantastike ikada napisane.

Dok se tkanje stvarnosti rastače, sva znamenja ukazuju na to da je Tarmon Gai'don – Poslednja bitka – pred osvitom. Rand al'Tor mora da se pripremi za suočavanje sa Mračnim. Ali Rand najpre mora da ugovori primirje sa seanšanskim vojskama, budući da borba sa njima sve više iznuruje njegove vojne snage.

Sve je u metežu dok tradicionalne svetovne moći propadaju... U Kaemlinu Elejna se bori kako bi zadobila Lavlji presto, sve vreme pokušavajući da spreči građanski rat, dok Egvena dolazi do zaključka da u Beloj kuli više nije bezbedno.

Vetrovi vremena uskovitlali su se u oluju, a Rand i njegovi saborci nalaze se u njenom središtu. Ova mala družina mora da savlada iskušenja sudbine i zlehude sreće – ili će Mračni odneti pobedu, a svet biti izgubljen.


Серия: Točak vremena
 
Dolazak Senke

Kamen Tira, legendarna tvrđava, osvojen je, a Kalandor, Mač Koji To Nije i koji se ne može uzeti u ruke – uzet je. Za Randa al’Tora, čobanina koji je postao Ponovorođeni Zmaj, ovo je tek početak.

Dok se i njegovi prijatelji i neprijatelji pokreću i kuju zavere, gospodar Zmaj izučava proročanstva i upinje se da ovlada Moći koja mu pripada. Ali sve što zna jeste da rata mora biti – rata protiv Izgubljenih, i protiv svih koji se suprotstave Ponovorođenom Zmaju. Zatvor u kome je zapečaćen Mračni gubi snagu polako ali sigurno. U Poslednjoj bici, Rand al’Tor zna sa kim se mora suočiti.

Серия: Točak vremena
 
Gospodar haosa

Dok se Točak okreće, vetrovi sudbine šibaju zemlju, a Rand al’Tor se upinje da ujedini narode pred Poslednju bitku, kad Mračni bude oslobođen i kada neoprezno čovečanstvo bude upalo u zamke koje su postavili besmrtni Izgubljeni. Bela kula u Tar Valonu, pod Elaidom kao Amirlin, zaključila je da se Rand mora obuzdati – i smiriti, ako zatreba – i to odmah. Zato u Salidar, među Aes Sedai u izgnanstvu, stiže izaslanica, Tarna Fejr. Tamo je i Mogedijen, jedna od Izgubljenih, kao i Birgita, legendarna junakinja, ali samo Elejna i Ninaeva znaju ko su one zapravo. Suša i letnja žega nastavljaju se i tokom zime. Zbiva se još mnogo toga što nikad bilo nije: Rand okuplja muškarce sposobne da usmeravaju, brojne Dvorečanke kreću u Tar Valon na obuku, a jedna Aes Sedai vezuje za sebe Zaštitnika bez njegove saglasnosti – i to glavom i bradom Ponovorođenog Zmaja.

Серия: Točak vremena
 
Kruna mačeva

Rat za opstanak ljudi je počeo.

Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, izbegao je zamke Bele kule i prve pobunjenice među Aes Sedai položile su zakletvu da će ga slediti. Dok sluge Mraka napadaju, a Seanšani nadiru i ugrožavaju ga, Rand prikuplja snage da borbu preusmeri na Ilijan, uporište Samaela Izgubljenog...

U gradu Ebou Daru, Elejna, Avijenda i Met se žarko bore da osiguraju ter’angreal, koji može sprečiti Mračnog da upravlja vremenskim prilikama sveta – međutim suočavaju se sa prastarim prokletstvom. U gradu Salidaru Egvena al’Ver prikuplja vojsku da bi povratila Tar Valon i ponovo ujedinila Aes Sedai...

A u Šadar Logotu, gradu Tame, užasna moć se budi...

Серия: Točak vremena
 
Ponovorođeni Zmaj

Ponovorođeni Zmaj – najavljen u davnašnjim proročanstvima kao vođa koji će spasiti svet, ali ga pri tome i uništiti; spasilac koji će poludeti i ubiti one koji su mu najdraži – pokušava da pobegne od svoje sudbine. U stanju da dodirne Jednu moć, ali u nemogućnosti da je kontroliše, i bez ikoga ko bi mogao tome da ga poduči – jer već tri hiljade godina niko nije imao tu sposobnost – Rand Al Tor zna samo da mora da se suoči sa Mračnim.

Ali kako?

Серия: Točak vremena
 
Putanja bodeža

Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, pokorio je grad Ilijan, porazio Samaela, jednog od Izgubljenih, i sravnio nadiruće vojske Seanšana. Ninaeva, Avijenda i Elejna razbile su stisak Mračnog nad vremenskim prilikama sveta i sada su se okrenule ponovnom preuzimanju prestola Andora. A Egvena al’Ver, vođa izgnanih Aes Sedai, sa svojom armijom maršira ka Beloj kuli.

Ali Rand, kao i Aša’mani koji ga prate, polako počinje da podleže ludilu koje je neminovno za muške tkače Jedne moći. Ne bude li mogao da ukloni zagađenje Mračnoga s Istinskog izvora, niko od njih neće poživeti dovoljno dugo, niti učestvovati u Poslednjoj bici protiv Senke.

Međutim, dok Rand grčevito pokušava da zadrži zdrav razum i izbegne neminovno, Seanšani kreću u protivnapad.

Серия: Točak vremena
 
Raskršće sumraka

Točak vremena lagano se okreće i neumoljivo tka potku koja vodi ka Poslednjoj bici između Mračnog i snaga dobra koje mu se suprotstavljaju. Met beži i od Seanšana i od Mračnoga, usput se boreći za naklonost Kćeri Devet meseca, za koju je suđeno da mu postane supruga. Perin pokušava da spase suprugu Failu od Šaidoa koji su je zarobili, dok se Rand bori sa ludilom, iako je očistio mušku polovinu Jedne moći od pogani kojom ju je Mračni zagadio. Egvena opseda Tar Valon, svesna da Aes Sedai moraju biti ujedinjene i da se u Poslednjoj bici moraju zajedno suprotstaviti Mračnom gospodaru, ili će sve biti izgubljeno, a za to vreme Crni ađah širi svoju zlokobnu mrežu oko nje i njoj dragih.

Ali ništa nije onako kako se čini. Stari saveznici otkrivaju svoje pravo lice. Stari neprijatelji sklapaju savezništva kako bi se izborili sa većim zlom.

Серия: Točak vremena
 
Sećanje na svetlost

Poslednja knjiga serijala Točak vremena.

Серия: Točak vremena
 
Srce zime

U devetom nastavku serijala Točak vremena spletke i zavere smenjuju se s kataklizmičnim događajima što će promeniti svet u kojem Ponovorođeni Zmaj jaše na vetrovima vremena. Randa al’Tora progone ubice dok Kecuejn pokušava da ga pronađe. Perinovu suprugu Failu otimaju odmetnuti Aijeli, a on se upušta u strmoglavu poteru za njom i njenim otmičarima, ponekad više vuk nego čovek. Elejna pokušava da postane kraljica Andora i nasledi svoju majku, a da pri tom izbegne da je otruju. Met biva predstavljen Kćeri Devet meseca i stupa na stazu koja će ga odvesti do njegove konačne sudbine. Bela kula je razjedinjena, a sukob dve Amirlin Tron – Egvene i Elaide – sve je bliži.

U sred sveg tog meteža izrastaju događaji koji neumitno vode ka Poslednjoj bici. Rand u veličanstvenoj završnivci menja svet i zadaje udarac silama Mračnoga od kojeg će se teško oporaviti.

Серия: Točak vremena
 
Tornjevi ponoći

Trinaesta knjiga u serijalu Točak vremena.

Серия: Točak vremena
 
Zenica sveta

Točak vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući sećanja koja postaju legende. Legende blede u mitove, a čak je i mit davno zaboravljen kada se Doba koje ga je iznedrilo ponovo vrati. U Trećem dobu, Dobu proročanstva, Svet i Vreme leže u skladu. Ono što je bilo, što će biti i što jeste još može da padne pod Senku.

Серия: Točak vremena
 

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Безотказная эльфийская тактика
   Сергеева Татьяна
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Никогда не связывайтесь с эльфами. Даже если обладаете редким магическим даром, даже если в вашем подчинении целый элитный отряд карателей. Ничто не поможет вам выиграть битву за свою свободу. Эльфы хитры, коварны, безжалостны. И если они поставили перед собой цель, то достижение её — лишь вопрос времени.

 •  Дожить до коронации
   Роу Анна Мария
   Фантастика, Фэнтези

  О чем мечтает княжна, выданная замуж, чтобы упрочить положение своей страны в стратегически важном регионе? О любви своего мужа и простом человеческом счастье.

  Кронпринц желает отделаться от навязанной супруги и наказать виновных в гибели своей возлюбленной.

  Придворный маг жаждет найти человека с суицидальными наклонностями и передать свой дар.

  Старшая фрейлина поглощена свежими слухами и сплетнями.

  Начальник тайной канцелярии… Нет, вот он точно хочет вычислить вражеского шпиона и отвязаться от сомнительной чести стать очередным претендентом на престол.

  А я? А что я? Мне важно, чтобы княжна дожила до коронации. Иначе и я умру.

 •  Дворцовая метла
   Сергеева Татьяна
   Фантастика, Фэнтези

  Про ведьм знают все. Про них рассказывают страшилки своим маленьким детям, ими пугают взрослых. Но не всё, что говорят древние легенды, — правда. Не верите — смотрите сами…

  Я — потомственная ведьма уже в седьмом поколении. В народе таких, как я, называют просто — метла. И всё потому, что у нас нет магических дипломов, дети вырастают в семьях, где нет отца, да и на одном месте ужиться нам очень сложно, ведь характер-то не спрячешь. И вот решила я изменить существующее положение вещей. Не хочу быть всю жизнь одна и мотаться по белу свету, а потому — объявляется охота на мужа…

 •  Туманы Унарры
   Вонсович Бронислава
   Фантастика, Фэнтези

  Антонелла уверена, что ее случайный брак — ошибка. Единственное, что ей нужно от мужа, — развод. Муж не возражает, но никак не может выкроить на это время. Ибо он — капитан Отделения Сыска по магическим преступлениям, а в его родном городке на окраине Лории убивают молодых девушек с Даром. И не просто убивают, а проводят какой-то загадочный ритуал, аналогов которого не знают не только в местном Сыске, но и в столичном.

 •  Танец миэры
   Сергеева Татьяна
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Редкая лунная магия, что струится в жилах девушек рода миэр, заставила императора некромантов заключить странный договор, по которому все его потомки обязаны брать в жёны северных дев. Иначе пророчество оракула, сделанное на смертном одре и обязательное к исполнению в связи с его мученической смертью от грязного предательства, грозило стереть с лица земли все старания правителя могущественной Империи. А ведь Повелитель потратил больше столетия на то, чтобы эта Империя обрела величие, чтобы почти весь мир признал его власть и право распоряжаться судьбами остальных. И если так угодно судьбе, чтобы один из его потомков исполнил пророчество, то лучше сразу связать северян клятвой.

 Жанры книг


 Новые обзоры