Интернет-библиотека NemaloKnig.com: читай-качай!

žordan Robert - книги автора

Творчество автора (žordan Robert) представлено в следующих жанрах: Фантастика, Фэнтези
Творчество автора (žordan Robert) представлено в следующих сериях книг: Točak vremena

 Название
 Серия
 Жанр
Bodež snova

Postoji svet svetlosti i senke, u kojem dobro i zlo vode večni rat. To je svet Točka vremena - najveće epopeje epske fantastike ikada napisane.

Dok se tkanje stvarnosti rastače, sva znamenja ukazuju na to da je Tarmon Gai'don – Poslednja bitka – pred osvitom. Rand al'Tor mora da se pripremi za suočavanje sa Mračnim. Ali Rand najpre mora da ugovori primirje sa seanšanskim vojskama, budući da borba sa njima sve više iznuruje njegove vojne snage.

Sve je u metežu dok tradicionalne svetovne moći propadaju... U Kaemlinu Elejna se bori kako bi zadobila Lavlji presto, sve vreme pokušavajući da spreči građanski rat, dok Egvena dolazi do zaključka da u Beloj kuli više nije bezbedno.

Vetrovi vremena uskovitlali su se u oluju, a Rand i njegovi saborci nalaze se u njenom središtu. Ova mala družina mora da savlada iskušenja sudbine i zlehude sreće – ili će Mračni odneti pobedu, a svet biti izgubljen.


Серия: Točak vremena
 
Dolazak Senke

Kamen Tira, legendarna tvrđava, osvojen je, a Kalandor, Mač Koji To Nije i koji se ne može uzeti u ruke – uzet je. Za Randa al’Tora, čobanina koji je postao Ponovorođeni Zmaj, ovo je tek početak.

Dok se i njegovi prijatelji i neprijatelji pokreću i kuju zavere, gospodar Zmaj izučava proročanstva i upinje se da ovlada Moći koja mu pripada. Ali sve što zna jeste da rata mora biti – rata protiv Izgubljenih, i protiv svih koji se suprotstave Ponovorođenom Zmaju. Zatvor u kome je zapečaćen Mračni gubi snagu polako ali sigurno. U Poslednjoj bici, Rand al’Tor zna sa kim se mora suočiti.

Серия: Točak vremena
 
Gospodar haosa

Dok se Točak okreće, vetrovi sudbine šibaju zemlju, a Rand al’Tor se upinje da ujedini narode pred Poslednju bitku, kad Mračni bude oslobođen i kada neoprezno čovečanstvo bude upalo u zamke koje su postavili besmrtni Izgubljeni. Bela kula u Tar Valonu, pod Elaidom kao Amirlin, zaključila je da se Rand mora obuzdati – i smiriti, ako zatreba – i to odmah. Zato u Salidar, među Aes Sedai u izgnanstvu, stiže izaslanica, Tarna Fejr. Tamo je i Mogedijen, jedna od Izgubljenih, kao i Birgita, legendarna junakinja, ali samo Elejna i Ninaeva znaju ko su one zapravo. Suša i letnja žega nastavljaju se i tokom zime. Zbiva se još mnogo toga što nikad bilo nije: Rand okuplja muškarce sposobne da usmeravaju, brojne Dvorečanke kreću u Tar Valon na obuku, a jedna Aes Sedai vezuje za sebe Zaštitnika bez njegove saglasnosti – i to glavom i bradom Ponovorođenog Zmaja.

Серия: Točak vremena
 
Kruna mačeva

Rat za opstanak ljudi je počeo.

Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, izbegao je zamke Bele kule i prve pobunjenice među Aes Sedai položile su zakletvu da će ga slediti. Dok sluge Mraka napadaju, a Seanšani nadiru i ugrožavaju ga, Rand prikuplja snage da borbu preusmeri na Ilijan, uporište Samaela Izgubljenog...

U gradu Ebou Daru, Elejna, Avijenda i Met se žarko bore da osiguraju ter’angreal, koji može sprečiti Mračnog da upravlja vremenskim prilikama sveta – međutim suočavaju se sa prastarim prokletstvom. U gradu Salidaru Egvena al’Ver prikuplja vojsku da bi povratila Tar Valon i ponovo ujedinila Aes Sedai...

A u Šadar Logotu, gradu Tame, užasna moć se budi...

Серия: Točak vremena
 
Ponovorođeni Zmaj

Ponovorođeni Zmaj – najavljen u davnašnjim proročanstvima kao vođa koji će spasiti svet, ali ga pri tome i uništiti; spasilac koji će poludeti i ubiti one koji su mu najdraži – pokušava da pobegne od svoje sudbine. U stanju da dodirne Jednu moć, ali u nemogućnosti da je kontroliše, i bez ikoga ko bi mogao tome da ga poduči – jer već tri hiljade godina niko nije imao tu sposobnost – Rand Al Tor zna samo da mora da se suoči sa Mračnim.

Ali kako?

Серия: Točak vremena
 
Putanja bodeža

Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, pokorio je grad Ilijan, porazio Samaela, jednog od Izgubljenih, i sravnio nadiruće vojske Seanšana. Ninaeva, Avijenda i Elejna razbile su stisak Mračnog nad vremenskim prilikama sveta i sada su se okrenule ponovnom preuzimanju prestola Andora. A Egvena al’Ver, vođa izgnanih Aes Sedai, sa svojom armijom maršira ka Beloj kuli.

Ali Rand, kao i Aša’mani koji ga prate, polako počinje da podleže ludilu koje je neminovno za muške tkače Jedne moći. Ne bude li mogao da ukloni zagađenje Mračnoga s Istinskog izvora, niko od njih neće poživeti dovoljno dugo, niti učestvovati u Poslednjoj bici protiv Senke.

Međutim, dok Rand grčevito pokušava da zadrži zdrav razum i izbegne neminovno, Seanšani kreću u protivnapad.

Серия: Točak vremena
 
Raskršće sumraka

Točak vremena lagano se okreće i neumoljivo tka potku koja vodi ka Poslednjoj bici između Mračnog i snaga dobra koje mu se suprotstavljaju. Met beži i od Seanšana i od Mračnoga, usput se boreći za naklonost Kćeri Devet meseca, za koju je suđeno da mu postane supruga. Perin pokušava da spase suprugu Failu od Šaidoa koji su je zarobili, dok se Rand bori sa ludilom, iako je očistio mušku polovinu Jedne moći od pogani kojom ju je Mračni zagadio. Egvena opseda Tar Valon, svesna da Aes Sedai moraju biti ujedinjene i da se u Poslednjoj bici moraju zajedno suprotstaviti Mračnom gospodaru, ili će sve biti izgubljeno, a za to vreme Crni ađah širi svoju zlokobnu mrežu oko nje i njoj dragih.

Ali ništa nije onako kako se čini. Stari saveznici otkrivaju svoje pravo lice. Stari neprijatelji sklapaju savezništva kako bi se izborili sa većim zlom.

Серия: Točak vremena
 
Sećanje na svetlost

Poslednja knjiga serijala Točak vremena.

Серия: Točak vremena
 
Srce zime

U devetom nastavku serijala Točak vremena spletke i zavere smenjuju se s kataklizmičnim događajima što će promeniti svet u kojem Ponovorođeni Zmaj jaše na vetrovima vremena. Randa al’Tora progone ubice dok Kecuejn pokušava da ga pronađe. Perinovu suprugu Failu otimaju odmetnuti Aijeli, a on se upušta u strmoglavu poteru za njom i njenim otmičarima, ponekad više vuk nego čovek. Elejna pokušava da postane kraljica Andora i nasledi svoju majku, a da pri tom izbegne da je otruju. Met biva predstavljen Kćeri Devet meseca i stupa na stazu koja će ga odvesti do njegove konačne sudbine. Bela kula je razjedinjena, a sukob dve Amirlin Tron – Egvene i Elaide – sve je bliži.

U sred sveg tog meteža izrastaju događaji koji neumitno vode ka Poslednjoj bici. Rand u veličanstvenoj završnivci menja svet i zadaje udarac silama Mračnoga od kojeg će se teško oporaviti.

Серия: Točak vremena
 
Tornjevi ponoći

Trinaesta knjiga u serijalu Točak vremena.

Серия: Točak vremena
 
Zenica sveta

Točak vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući sećanja koja postaju legende. Legende blede u mitove, a čak je i mit davno zaboravljen kada se Doba koje ga je iznedrilo ponovo vrati. U Trećem dobu, Dobu proročanstva, Svet i Vreme leže u skladu. Ono što je bilo, što će biti i što jeste još može da padne pod Senku.

Серия: Točak vremena
 

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Жена по ошибке
   Ардова Алиса
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы

  Я — обычная студентка, которую угораздило попасть в чужой мир, где не жалуют пришельцев, и получить запретный магический дар. Он — наследник драконов. Инквизитор, наделенный властью карать и миловать. Я делаю все, чтобы не просто выжить — отстоять право самой выбирать свою судьбу. Он с рождения привык, что каждое его слово — закон. Наши пути не должны были пересечься, но мы все-таки встретились. Одна ошибка с моей стороны — и теперь я вынуждена бежать, как можно быстрее и дальше, потому что, если он узнает, что я сделала, никогда не простит. Но отчего так хочется остановиться? Оглянуться, хотя бы на минуту? И вернуться.


 •  Пусть простить меня невозможно
   СОБОЛЕВА УЛЬЯНА
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Современные любовные романы, Исторические любовные романы, Эротика, Любовно-фантастические романы

  Что может быть ужаснее, чем оказаться в захваченном террористами автобусе? Например, узнать, что твой бывший муж — их главарь, жуткий убийца Аслан Шамхадов. Пока нас держали в плену в ущелье, я еще верила, что такого просто не может быть. Но потом увидела фото… Шрам, родинка. Это он. Мой муж. Боевики уже захватили контрольно-пропускной пункт и уничтожили всех, кто там был. Заложников убивают по одному, а оставшихся морят голодом и не выпускают даже в туалет. И все это — по приказу Максима, то есть… Аслана. Как выбраться из ловушки и спасти детей? И как смириться с кошмарной истиной, что некогда любимый человек оказался монстром?

  ВНИМАНИЕ. Римейк серии Любви за гранью. Могут быть и будут повторения в тексте. Похожий сюжет. Похожие диалоги и тд. Конечно, будет и своя линия, свои ответвления, даже новейшие повороты в сюжете, но это адаптация. ПРОШУ УЧЕСТЬ И ПРИНЯТЬ К СВЕДЕНИЮ.

  18+


  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

  Жестокий герой, физическое, сексуальное и психологическое насилие, кровь и сцены жестокости.

 •  Жена Болотного царя
   Огинская Купава
   Фантастика, Юмористическая фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Любовно-фантастические романы,

  Нормальных людей на темную сторону заманивают печеньками. Меня даже не потрудились поставить в известность, куда именно притащили. Сразу стали убивать. Сначала убивали сектанты, на деле оказавшиеся адептами культа поклоняющегося Изначальной Тьме, потом убивал жуткий мужик с неординарными гастрономическими предпочтениями, еще убивали добро и справедливость. В конце концов, я чуть не убилась сама. Но, все же, не убилась.

  И если кто-нибудь решится спросить у меня каково это быть попаданкой, ответ будет только один: убийственно.


 •  Жемчужина Шелтора (СИ)
   Полынь Кира
   Фантастика, Фэнтези, Любовные романы, Эротика, Любовно-фантастические романы

  Я была уверена, что несчастье обойдет меня стороной и мачеха не найдет достойного «покупателя» на должность моего мужа. Почему «покупателя»? А кому еще нужна бедная аристократка, которая превратилась в служанку в собственном доме!

  Разве что северному ярлу, доверенный человек которого уже ступил на наш порог

  Главное не впадать в истерику. Может не такой он уж и плохой, этот пугающий мужчина со шрамом на лице, у которого явно свои цели на “приобретение” жены.

  Главное не бояться и прямо смотреть в глаза!

  Не монстр же он, в конце концов?

  В тексте есть: вынужденный брак, сложные отношения, очень откровенно

 •  Война родов. Начало
   Романович Роман
   Фантастика, Боевая фантастика, Героическая фантастика, Фэнтези, Старинное, Старинная литература, Попаданцы,

  Герой очнулся и обнаружил себя в клетке. Но ладно бы это… Его сделали частью ритуала, приманкой для вызова демона пятого ранга. Как выбраться из ловушки, когда хватает сил только на то, чтобы едва пошевелиться? Возможно, найдутся способы, но куда бежать дальше, если единственный нормальный выход блокируют враги? В этом случаются только один путь.


 •  Новая жизнь Семёновны и Захаровны (СИ)
   Светлова Маргарита
   Фантастика, Фэнтези

  Часто люди, достигшие преклонных лет, мечтают вновь обрести молодость.

  Интересно, помог бы опыт, накопленный годами?

  А если их ещё и в другой мир направить да наделить силами ведьм?

  Так вот такой шанс получили наши героини — Захаровна и Семёновна — не бабушки, а огонь! Ну, или кара небесная для некоторых, кто имел глупость перейти им дорогу. А если взять в расчёт, что они в прошлом работники советской торговли, прошли суровую школу лихих девяностых на рынке, а сейчас — в двухтысячных — зарабатывают на блогах и антирекламе…

  Представляете, каков у них опыт?

  Что-то мне подсказывает, смерть ещё не раз пожалеет о сделке с ними!

  В тексте есть: ведьмы и юмор, ведьмы и истинные пары, ведьмы колдуны магия приключения, юмористическое фэнтези, попаданцы в другие миры

 Жанры книг


 Новые обзоры